Alpaca dekbedden, alles over alpaca wol

Voordelen van alpaca dekbedden | Alles over alpaca wol

Alpacawol is de meest luxe en soepele wol die er is. Dit maakt het uitermate geschikt als vulling van Alpaca dekbedden. Wij vertellen u graag alle voordelen.

De wol die in Alpaca dekbedden wordt gebruik is niet alleen zacht en soepel maar ook warm en comfortabel. De fijne vezels in de wol zijn opgebouwd uit kleine luchtkamers die de warmte goed vasthouden terwijl de vochtregulering optimaal blijft.

Alpaca wol is lichter en sterker dan enig andere wol. Het is daarnaast ook waterafstotend. Van oudsher wordt het dan ook gebruikt door de inheemse bevolking van de Andes gebergte in Peru. Door het te vermengen met riet of katoen worden touwen gemaakt en ook kleding wordt geweven van Alpaca wol. De hoge temperatuur regulerende eigenschappen van de Wol houden het lichaam zelfs in de hoge bergen behaaglijk warm.


Alpaca wol, schapenwol en kasjmier

Alpacawol die gebruikt wordt in Alpaca dekbedden wordt vaak vergeleken met Kasjmier en schapenwol. Niet heel gek omdat het wol of vacht van een dier gaat.

Jarenlang werd Kasjmier gezien als de meest exclusieve en luxueuze wolsoort. Dit komt door de schaarste van de wol. Een Kasjmier schaap wordt slechts één keer per jaar geschoren waardoor de waarde toeneemt. Doordat kasjmier in de afgelopen jaren op steeds grotere schaal wordt geproduceerd is de kwaliteit echter achteruit gegaan. De vezel lengte is korter geworden en de wol is dus minder zacht en sterk geworden.

Met name deze vezel lengte maakt van Alpaca wol een bijzonder alternatief. De wol is een stuk meer kreukbestendig en heeft betere krimpeigenschappen. Ideaal voor gebruik in alpaca dekbedden dus.


Hypoallergeen | Gezond onder een alpaca dekbed

Onder een dekbed van Alpaca wol hoeft u zich geen zorgen te maken over een allergische reactie. Het is namelijk Hypo-allergeen.

Een van de nadelen van wol is dat deze een natuurlijk vet bevatten. Dit heet lanoline. Het houdt de haren soepel en bewegelijk en functioneert als een natuurlijk 'anti-klit' middel. Daarnaast zorgt de lanoline voor een water afstotende laag waardoor de wol op het schaap minder zwaar wordt in de regen. Erg fijn voor het schaap maar minder fijn voor ons. Lanoline kan namelijk een allergische reactie oproepen.

Wanneer u hier extra gevoelig voor bent maar wél de temperatuur regulerende eigenschappen van Wol u aanspreken dan is Alpaca wol dé oplossing voor u. Doordat de haren langer zijn en deze geen Lanoline bevatten is de wol hypoallergeen en dus volledig allergie-vriendelijk.

alpaca-wol-sfeer-afbeelding

Alle voordelen van een alpaca dekbed op een rijtje

Dat een dekbed van Alpaca wol voordelen heeft mag duidelijk zijn. We zetten graag alle voordelen voor u op een rijtje. Dat maakt de keuze makkelijk.

  • Hoogwaardig comfort door de zachte vezels
  • Soepele maar zeer sterke vezels. Hierdoor duurzaam en gaat lang mee
  • Licht in gewicht
  • Unieke vochtregulatie en water afstotend
  • Optimale isolatie door luchtkamers
  • Allergievriendelijk (hypoallergeen)
  • Brandwerend
  • Lanoline-vrij. En dus geschikt voor mensen met een wol-allergie