Wat is het voordeel van een Donzen dekbed?

Donzen dekbed en kussens | Zacht en licht comfort

Wanneer u na een lange dag voldaan neerploft in uw bed is er niets lekkerder dan een warm donzen dekbed over u heen trekken. Een behaaglijk en comfortabel gevoel waarbij u heerlijk uitrust van alles wat op een dag gebeurt.

Een donzen dekbed ventileert, isoleert én is licht. De perfecte combinatie om heerlijk comfortabel de nacht door te komen. Wij vertellen u graag meer over het bijzondere product genaamd: Dons.

Dons is uitermate geschikt om als vulmateriaal voor een donzen dekbed te dienen. Het isoleert uw lichaamswarmte beter dan elk ander vulmateriaal. Daarbij ventileert het beter dan wol of synthetische vezels. Maar dons doet meer.. veel meer. Door de veerkrachtige vorm en natuurlijke samenstelling is een donzen dekbed in staat om vocht op te nemen en te reguleren. Hierdoor is het vochtregulerend vermogen heel hoog. Dit is belangrijk om het dekbed comfortabel te houden.

Als we slapen verliezen we gemiddeld 2 dl aan lichaamsvocht. Zweten is heel normaal houd de huid gezond. Maar dat vocht moet ergens heen. Een donzen dekbed neemt het vocht direct op waardoor het niet klam aan gaat voelen. Gedurende de dag wordt het vocht aan de omgeving afgegeven. Hierdoor is het bed en het donzen dekbed 's avonds weer klaar voor een frisse en comfortabele nacht.

Niet is zo zacht als een donzen dekbed

Slapen onder een donzen dekbed wordt vaak vergeleken met het slapen onder een wolk. Dit komt omdat het materiaal uiterst licht en soepel is. Anders dan een wollen dekbed is dons niet zwaar. De luchtige vorm past zich uitstekend aan naar de vormen van uw lichaam en valt heerlijk om u heen. Daarbij komt dat een donzen dekbed het beste haar volume behoud. Door regelmatig opschudden en luchten houd u het dekbed heerlijk fris en blijft de vulling netjes op zijn plaats. Hierdoor blijft het isolerend vermogen van het dons behouden en geniet u langer van de zachtheid van dit materiaal.

Bij het samenstellen van een donzen dekbed of donzen kussen wordt er onderscheid gemaakt tussen eendendons en ganzendons. Feitelijk zijn beide dons soorten gelijk, maar de grootte en isolatie is wél verschillend. Dit is al verklaarbaar wanneer we kijken naar de grootte van de vogel. Aangezien een gans groter is dan een eend geeft deze grotere donsvlokken. Hierdoor is de ventilatie, isolatie en vochtregulatie van ganzendons hoger dan die van eendendons. Door het extra volume is ook een lager gewicht nodig voor dezelfde vulkracht. Het dekbed voelt dus lichter aan wanneer dit met ganzendons is gevult.