Mag ik een donzen dekbed als ik last heb van Allergieën?

Dons en allergieën

Anders dan wat veel mensen u doen denken, is een dekbed van echt eendendons een prima keuze bij allergieën of allergische reacties.

De problemen die mensen vaak tegenkomen wanneer er over allergieën worden gesproken worden vaak toegekend aan allergie voor dons en veren. Dit is echter niet altijd het geval. Vaak wordt deze reactie niet veroorzaakt door dons of veren maar door de huisstofmijt die aanwezig is in de slaapkamer of tussen de lakens.

De dons die gebruikt wordt in dekbedden en kussens wordt voor gebruik eerst gewassen en gedroogd bij een temperatuur van tenminste 100° C. Hierdoor worden alle bacteriën en onzuiverheden verwijderd waardoor alle producten aan de Europese voorschriften voldoen. Dit wordt periodiek door onafhankelijke laboratoria gecontroleerd. Daarnaast is het Dons dat gebruikt word voor de kussens van Ducky Dons in overeenstemming met de huidige wetgeving voor dierenwelzijn verkregen. De herkomst van de gebruikte materialen worden vastgelegd in een documentatiesysteem. Dit wordt periodiek en onafhankelijk gecontroleerd door het IDFL.

Allergieën in een donzen dekbed.

Een donzen dekbed heeft de beste vocht-regulerende werking in vergelijking met een synthetisch of wollen dekbedden. Dit heeft als voordeel dat deze dekbedden en hoofdkussen geen fijne verblijfplaats vormen voor huisstofmijt. Het tijk dat word geweven om een donzen dekbed is minder toegankelijk voor huisstofmijt. Omdat het dekbed op een fijnere manier geweven word dan een synthetisch of wollen dekbedovertrek houd het de huisstofmijt gemakkelijker tegen, zonder dat het vocht-regulerende of ademende kracht verliest.