Wat is Kapok, en waarom een kapok kussen?

Een kapok kussen, wij vertellen u er graag alles over

De naam van de kussens zegt het al, in het kapok kussen zit kapok. Maar wat is kapok nu eigenlijk. Wij leggen het u graag uit.

Kapok is een product van de kapokboom. Deze boom komt van nature veel voor in Zuid- en Centraal-Amerika, het Caribisch gebied en tropisch West-Afrika. Deze boom levert grote vruchten waar een wit plukje watten uit steekt. De Kapok. Deze zachte vezels bestaan uit haren en zaden. Eenmaal schoongemaakt is deze kapok een zeer zacht en veerkrachtig materiaal. Hierdoor is het uitermate geschikt voor kussens en dekbedden.  

Javaanse kapok kussen bij Droomvlucht Slaapcomfort

Kapok kussens zijn terug van weg geweest. In de zoektocht naar natuurlijk slapen hebben wij ons assortiment uitgebreid. Een mooi kapok kussen en kapok dekbed zijn te zien en te voelen in onze beddenwinkel. Deze kapok producten zijn omhult met een bamboe tijk. Deze tijk ademt goed door en zorgt er voor dat de Kapok lekker lang fris blijft.

kapok-natural-fiber-1040x780-kopie

Waarom een kapok kussen?

De zachte haren van de Kapok zorgen voor uitstekende ventilatie en nemen goed vocht op. Dit zijn twee eigenschappen die in kussens en dekbedden heel belangrijk zijn. Hoe beter de ventilatie, hoe gelijkmatiger de temperatuur, hoe rustiger de slaap. Dit geldt nog meer voor vochtopname. Het laatste wat u wilt is wakker worden van een klam of nat kussen of dekbed. Dit zal met kapok niet heel snel gebeuren.

Een natuurlijk product is altijd beter dan een synthetisch of anti-allergisch materiaal. Allergieën voor huisstofmijt of stof niet mee gerekend natuurlijk.

Kapok en bamboe, een goede combinatie?

Zowel kapok als bamboe zijn natuurlijke materialen. Dit heeft als voordeel dat zowel de tijk als de vulling goed ademt en vocht reguleert. Hierdoor voelen de bamboe producten koel aan en zijn ze licht in gewicht. Daarnaast zijn beide producten wasbaar op lage temperatuur.

Twee natuurlijke materialen in één kussen zijn dus een heel goed idee. Zo slaapt u lang goed en gezond.