Hoe werken de warmteklassen van dekbedden?

Hoe werken de warmteklassen van dekbedden

Een goed dekbed is voorzien van een warmteklasse label. Dit laat ziet op welke manier het dekbed ventileerd en warmte vast kan houden. Wanneer u opzoek bent naar een dekbed dat geschikt is voor de zomer of de winter, met een warmtelabel ziet u in een opslag of het dekbed de juiste is.

Dekbedden met warmteklasse 4:

Dekbedden met de dunste vulling horen tot deze klasse. Dit zijn de zomerdekbedden.

Door een lager vulgewicht en een gladdere tijk worden deze type dekbedden als koeler ervaren. Vooral tijdens warme zomermaanden zijn deze dekbedden uitermate geschikt. Het geeft nog wel het gevoel van een deken zoder veel warmte toe te voegen.

Dekbedden met warmteklasse 3:

Dekbedden die een gemiddelde warmte geven, dat zijn dekbedden van de warmteklasse 3. Meestal zijn dit dekbedden voor in het voorjaar en de herfst. Ook wel lente-/herfst dekbedden genoemd. 

Dit all-round dekbed is het meest standaard in Nedeland. Door de universele warmte en het gematigde klimaat in nederland bent u met een lente-/herfst dekbed vrijwel altijd goed uit. Dit dekbed is een onderdeel van het 4-seizoenen dekbed. Gecombineerd met een warmteklasse 4 dekbed is het geschikt voor de koude winternachten met een gecombineerde warmteklassen van 1.

Dekbedden met warmteklasse 2:

De dekbedden met deze warmteklassen noemen we all-year dekbedden.

Deze dekbedden zijn royaal gevuld en heerlijk warm en blijven eigenlijk het hele jaar confortabel. Ideaal voor een goed geïsoleerd huis of apartement waarbij de slaapkamertemperatuur constant is.

Dekbedden met warmteklasse 1:

De dekbedden met warmteklasse 1 zijn échte winterdekbedden.

Dekbedden met warmteklasse 1 zijn de warmste dekbedden die u zich maar kunt wensen. Een aantal van onze vier jaargetijden dekbedden, bestaand uit twee delen, behoren - aan elkaar bevestigd - tot deze warmteklasse. We noemen deze dekbedden ook wel winterdekbedden.