Wat zijn de nadelen van een topdek matras

Topdek matrassen zijn niet altijd een goede oplossing. Dit komt vaak door de verwachting die mensen hebben bij een topdek matras. Voorkom tobben met een topper en weet wat u kunt verwachten bij aanschaf van topdek matrassen!

Een veel gehoord probleem is het ontstaat van contour vorming. Hier wordt vaak naar gerefereerd als 'kuil vorming' en dit is gebeurt bij topdek- en standaard matrassen. Een topdek matras heeft hier echter meer last van omdat deze alleen comfort materiaal bevat. Door lichaamsdruk, warmte en transpiratievocht neemt de veerkracht en het comfort van de topdek matras af. Een topdek matras is aanzienlijk dunner dan een matras, en na een jaar of 5/6 is een topdek matras dan ook aan vervanging toe.

Door uw topdek matras tijdig te wisselen voor een nieuwe houdt u uw bed of boxspring langer fris. Daarnaast zorgt u er hiermee voor dat het comfort van uw bed langer gewaarborgd word. Daarnaast helpt het ook bij het tegengaan van huisstof mijt of stof vorming in de topdek matras.

Contour (kuil) vorming voorkomen?

  • Schud uw topdek matras dagelijks op.
  • Gebruik bedlinnen dat gemakkelijk vocht doorlaat en reinig dit regelmatig. (bekijk de toppermoltons)
  • Stof uw matras en/of topdek matras regelmatig af (niet stofzuigen!)
  • Ventileer uw slaapkamer regelmatig.
  • Houdt huisdieren weg uit uw slaapkamer. Zeker uw bed.

Advies bij het juiste topdek matras?

Wanneer u langs komt bij ons in de beddenwinkel vindt u diverse topdek matrassen. Ook onze online collectie biedt een groot aantal opties. Maar welke is nu de beste voor u? Dit leggen wij u graag verder uit in de winkel.

Ons advies is om te komen proef liggen om het verschil, en het gemak, van de topdek matrassen te ervaren. Hierdoor ontdekt u uw persoonlijke comfort behoefte en kunt u gelijk vragen stellen over het materiaal en de kwaliteit.

Tot ziens in onze beddenwinkel. Wij helpen u graag verder in uw zoektocht naar het beste topdek matras voor u.