Hoe vind ik het perfecte kussen

Vindt het perfecte kussen voor u.

Bij het zoeken naar een goed hoofdkussen zijn een aantal factoren goed om in acht te houden. Zo is de stevigheid van de vulling, de hoogte van het kussen en het vulgewicht aan te passen naar wat u nodig heeft. We leggen u graag uit waarop te letten.

 

Postuur

Als eerste kijken we naar uw lichaam. Uw postuur wordt bekeken en aan de hand van de verschillende criteria kan de hardheid van een kussen aangepast worden. Zo zijn uw lichaamslengte en gewicht bepalend voor de hoogte en het vulgewicht van het kussen.

Favoriete slaaphouding

Onder uw favoriete slaaphouding verstaan we de houding die u aanneemt wanneer u in slaap valt.

We draaien gemiddeld 20 keer op een nacht rond. het is dan ook niet gek dat u niet heel goed weet wat uw favoriete slaaphouding is. Wij houden altijd de houding aan waarop u het meest comfortabel ligt en dus het makkelijkste op in slaap valt. Hierbij is de rug- of zijpositie de beste optie.

Buikslapen wordt door ons altijd afgeraden. Slaapt u toch op de buik, kies dan voor het extra zachte kussen. Dit is de kleur rood of het type 1.

Matrastype of ligsysteem

Wanneer we de combinatie tussen ondersteuning en comfort zoeken kijken we ook naar uw matras.

We kennen drie type matrassen welke bepalend kunnen zijn voor het beste kussen voor u. Hierbij gaat het met name over de afdeklaag van de matras en de ondersteuning die u hiervan ontvangt. Dit kan een zacht matras, medium matras of stevig matras zijn. Hoe steviger uw matras, hoe hoger en steviger uw kussen mag zijn.