Wat is een Jits-jumeaux dekbedovertrek?

Dekbedovertrek 200 x 220 cm; de Lits-Jumeaux.

Wanneer u op zoek gaat naar een dekbedovertrek 240x220 cm komt u gegarandeerd de term 'Lits Jumeaux’ tegen. Maar wat betekend dit eigenlijk, en waarom gebruiken wij dit nog steeds in onze maatvoering?

Wat is lits-jumeaux

Zoals u wellicht al verwacht had is ‘Lits-jumeaux’ direct overgenomen uit het Frans. De term is opgedeeld uit twee woorden: 'Lits' en 'Jumeaux'. En om deze uit te leggen moeten we de betekenis van deze woorden weten.

Het woord ‘Lits’ is Frans voor ‘bedden‘ en ‘jumeaux’ betekent letterlijk vertaald ‘tweelingen‘. We spreken dus van een lits-jumeaux wanneer we twee identieke 1-persoonsbedden naast elkaar zetten. Een twee-persoons bed dus. Wij Nederlanders zijn goed in het verbasteren van franse termen, en geven graag een twist aan het woord. Zo komen we regelmatig de spellingen: ‘liezjemo‘ of 'Lisimo dekbedovertrek' tegen. Gesproken klinkt het hetzelfde, dus wij begrijpen precies wat u bedoeld.

Lits-jumeaux dekbedovertrek; 240 x 220 cm

We weten nu dat een Lits-jumeaux staat voor twee bedden. Maar hoe komen we dan bij een dekbedovertrek van 240x220 cm?

Wanneer we een 2-persoons bed goed willen bedekken hebben we een groot dekbed nodig. Deze worden bij de 160 en 180 brede bedden op 240 cm breed gemaakt. Deze maat zorgt er voor dat beide personen genoeg dekbed hebben om comfortabel te slapen. Wanneer een bed langer is dan 200 adviseren wij om het overtrek te verlengen naar 220 cm lang. Hierdoor heeft u minder kans op koude voeten.

Dekbedovertrekken bij Droomvlucht Slaapcomfort

Onze beddenwinkels dienen ter inspiratie voor u. Kom dus langs en laat u inspireren.

Om onze beddenwinkels up-to-date te houden wisselen we minimaal 2x per jaar van dekbedovertrek collectie. In het voorjaar komen er nieuwe designs en lichtere kleuren uit. En deze willen we natuurlijk gelijk laten zien. In de wintermaanden willen we meer warmte in de beddenwinkel. En met warme prints, coole designs en sfeervol bedrukte dekbedovertrekken worden de winterdagen echte feestdagen.

Onze online collectie is niet altijd up-to-date maar geeft een goede impressie van wat u kunt verwachten in de winkel. Wij laten u graag alle kleuren, designs en andere mogelijkheden zien. Kom dus gezellig langs voor een impressie en laat u inspireren. De koffie staat klaar.