Wat te doen als je niet kan slapen?

‘’Help, ik kan niet slapen!’’ Lukt het maar niet om in slaap te vallen? Lig je ’s nachts vaak te piekeren in bed en wil je weten wat je kan doen om sneller in slaap te vallen? Met de rustgevende tips in deze nieuwe blog slaap je beter!

Ben jij het zat om ’s nachts lang wakker te liggen omdat je wéér niet kan slapen? Wil je weten wat je er zelf aan kan doen om beter in slaap te vallen? Wij geven je 4 tips die je direct kan toepassen!

Geen cafeïne of alcohol
De bekendste tip is misschien wel het mijden van cafeïne in de avonduren, hierdoor kun je slechter in slaap vallen. Vermijd ook alcohol, het is misschien wel zo dat je hierdoor sneller in slaap kan vallen (vandaar ‘’slaapmutsje’’) maar de slaapkwaliteit is een stuk minder.

Lig je te piekeren of te woelen?
Negatieve gedachten kunnen je nachtrust ook verstoren. Probeer daarom lekker te ontspannen. Neem een warm bad, pak een mooi boek of luister naar rustige muziek. Om jouw hoofd rust te geven, helpt het om de aandacht te verleggen naar je lichaam zoals ademhalingsoefeningen.

Houd je smartphone of tablet weg van de slaapkamer!
Neem geen mobiele telefoon of tablet mee naar de slaapkamer. Blauw licht en straling kunnen je lang wakker houden. Er wordt minder melatonine aangemaakt door het gebruiken van een mobiele telefoon voor het slapen. Wanneer er geen of minder melatonine wordt aangemaakt, is het dus moeilijker om in slaap te vallen. Bovendien is het ook wel even goed om écht offline te zijn, je staat de hele dag al ‘aan’.

Het juiste matras kan het verschil maken
Heeft jouw matras zijn beste tijd gehad? Of twijfel je of jouw matras nog bij je past? Hoe beter de kwaliteit van het matras en de mate waarop deze aansluit op jouw lichaam en wensen, hoe beter jouw slaapkwaliteit is. Een slecht of versleten matras zorgt al snel voor een slechte nachtrust, wat een grote impact kan hebben op zowel jouw fysieke als psychische gezondheid.

LEKKER SLAPEN BEGINT BIJ DROOMVLUCHT SLAAPCOMFORT
Er zijn meer factoren die invloed hebben op een goede nachtrust. Als beddenspeciaalzaak adviseren wij je graag. Een goede nachtrust begint bij goed advies! Maak een vrijblijvende afspraak voor een deskundig advies door één van onze beddenspecialisten.