blog-omslag-afbeelding-vind-jouw-ideale-matras

Vind jouw ideale matras!

Het vinden van het ideale matras is essentieel voor een goede nachtrust. Er zijn verschillende factoren waarmee u rekening kunt houden bij de aanschaf van een nieuw matras, zoals de stevigheid en het materiaal. Ook is het belangrijk om rekening te houden met jouw slaaphouding, lichaamsgewicht en eventuele lichamelijke klachten.

Waar moet ik opletten bij de aanschaf van een nieuw matras?

Om erachter te komen welk matras het beste bij jou past, hebben wij een blog geschreven “Hard of zacht matras? Welke matras past bij mij?”. Hier lees je alles over de juiste hardheid van een matras, comfortzones en slaaphoudingen. Het kiezen van het juiste matras is belangrijk om rugpijn en slaapproblemen te voorkomen, laat je daarom goed adviseren door een beddenspecialist.

  • Ten eerste is het belangrijk om te bepalen welk type matras het beste bij jouw lichaam past, zoals een pocketvering matras, traagschuim, latex, paardenhaar of een combinatie daarvan.
  • Ten tweede is de mate van ondersteuning van het matras van belang. Dit hangt af van jouw lichaamsgewicht en slaaphouding.
  • Tot slot moet je ook letten op de temperatuurregulatie en duurzaamheid van het matras.

Het matras in vergelijking tot uw lichaamsbouw

De lengte van het matras moet goed passen bij uw bed én uw lichaamslengte. Bij een gemiddelde lengte voldoet een standaard matras van 200 cm prima. Bent u echter lang, dan is een matras van 210 cm of zelfs 220 cm beter. Het ideale matras is circa 20 cm langer dan uw lichaamslengte.

Bent u licht (bijvoorbeeld 60 kg), dan kan een hard matras gauw té hard zijn. Hetzelfde matras kan voor iemand met een zwaarder gewicht wél comfortabel liggen.

Op onze website vindt u bij ieder matras onder “Specificaties” een indicatie van de hardheid. Twijfelt u over de hardheid in combinatie met uw gewicht? Dan kunt u ons altijd vragen om advies.

Hoe maak ik weloverwogen een keuze?

Er zijn talloze mogelijkheden en uitvoeringen, waardoor het vinden van een goed matras voor veel mensen een flinke uitdaging kan zijn. Het uitproberen van verschillende matrassen en het lezen van reviews kan helpen bij het maken van de juiste keuze. Het is raadzaam te investeren in een kwalitatief goed matras en om je te laten adviseren door een deskundig beddenspecialist, aangezien een goede nachtrust van invloed is op je algehele welzijn en gezondheid.