excellent-winterdekbed-schapenwol-texelana-1000x1000-web

Een winterdekbed voor ultiem slaapcomfort

Lekker slapen in de winter? Voor veel mensen is één dekbed niet genoeg om het hele jaar door lekker te slapen. Vaak wisselt de slaapkamertemperatuur met het seizoen mee en dient u ook het beddengoed daarop aan te passen. Net zoals het verruilen van uw zomerjas voor een winterjas.

Een goed dekbed draagt bij aan een goede nachtrust. Het winterdekbed is een heerlijk warm dekbed dat geschikt is voor wie warmte zoekt, bijvoorbeeld in een onverwarmde slaapkamer. Natuurlijk is het winterdekbed per definitie geschikt voor wie simpelweg houdt van warmte of voor de zogeheten koukleum onder ons.

WINTERDEKBEDDEN

Het beste winterdekbed is persoonlijk. En zoveel mensen, zoveel wensen. Welke opties zijn er? Een wollen- of donzen winterdekbed wordt veel gekozen in deze tijd van het jaar. Donzen winterdekbedden zijn erg licht en houden de warmte goed vast. Wollen winterdekbedden zijn juist een stuk zwaarder, maar houden de warmte ook goed vast.

Ook bieden wij een winterdekbed van écht Texels schapenwol aan. Dit dekbed is extra warm en door het hogere vulgewicht heerlijk zwaar en extra goed ventilerend. Met een vulgewicht van ongeveer 600 gram per vierkante meter is dit het zwaarste wollen dekbed uit onze collectie. Daardoor valt het dekbed in de op één na warmste klasse, warmteklasse 2. 

HOE WERKT HET WARMTEKLASSE SYSTEEM? 

Er zijn vier warmteklassen: 1, 2, 3 en 4. Hoe lager het getal, des te warmer het dekbed. Een warmteklasse zegt niets over de kwaliteit van een dekbed. Het gaat alleen over de dikte van een dekbed en voor welke periode van het jaar het dekbed geschikt is. De meeste dekbedden hebben een label waarop de warmteklasse wordt vermeld. Dit label kan zich aan de zijkant of in een hoek van het dekbed bevinden. 

EEN 4-SEIZOENEN DEKBED KAN TOCH OOK?

Wil je het hele jaar door lekker kunnen slapen en slechts één aankoop hoeven te doen? Kies dan voor een 4 seizoenen dekbed. Op deze manier combineer je een zomerdekbed (warmteklasse 4) met een winterdekbed (warmteklasse 2 of 3).

ADVIES BIJ DE AANSCHAF VAN EEN WINTERDEKBED

Zoals u hierboven heeft kunnen lezen is de keuze voor een winterdekbed heel persoonlijk. Heeft u het snel koud of juist warm? Welk materiaal heeft uw voorkeur? De antwoorden op deze vragen spelen een belangrijke rol in de keuze voor een winterdekbed. Laat u daarom altijd goed adviseren bij een beddenspeciaalzaak. Onze ervaren adviseurs helpen u graag bij het uitzoeken van een geschikt winterdekbed.