geluk

Ik wil slapen - Maakt slapen gelukkig?

Iedereen is opzoek naar geluk. Op het werk of thuis met het gezin, we willen het naar ons zin hebben. Er moeten dingen gebeuren in ons leven. Dat is iets wat we tegenwoordig vaak horen met alle social media. Maar maakt dat ook echt gelukkig? Wat nu als u 's nacht wakker ligt en alleen maar kunt denken: ik wil slapen?

Dat slapen bijdraagt aan geluk is niets nieuws. Meer dan eens is er een onderzoek gehouden onder de bevolking waarbij vragen naar geluk centraal stonden. Hieruit werd al gauw duidelijk dat ontspannen, slapen en leven met een partner allemaal bijdragen aan geluk. Dit terwijl stress, werk, en on-nodig reizen het tegenovergestelde effect hebben. Met een goede nacht slaap komt ons lichaam en geest tot rust. Alle gebeurtenissen krijgen een plekje. U laad uzelf weer helemaal op voor een nieuwe dag. Een dag waar u helemaal klaar voor bent. Vrijdag de 13e of niet, na een goede nacht rust kan  je veel meer hebben. En dat stimuleerd een gelukkig gevoel.

SLAPEN IS GEZOND, GEZOND MAAKT GELUKKIG.

Op dit moment wordt slaap nog vaak over het hoofd gezien als onderdeel van een gezonde leefstijl, terwijl dit juist zo essentieel is.

Wanneer u consequent minder slaapt dan de aanbevolen hoeveelheid uren, kan dat zelfs grote gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Zo hebben volwassen mensen elke nacht gemiddeld 8 uur slaap nodig om optimaal te kunnen functioneren. (bron: Hersenstichting 2017) Slaapt u te weinig, dan heeft dat bijvoorbeeld impact op uw organen. En dat niet alleen, langdurig slaaptekort geeft ook meer kans op obesitas, de ziekte van Alzheimer, hart- en vaatziekten, depressiviteit, concentratieproblemen en meer. Het beïnvloed dus wel degelijk uw geluk.

IK WIL SLAPEN? DOE DAT DAN OOK MAAR GEWOON!

Steeds meer onderzoeken en tests wijzen uit dat er meer en meer te doen is tegen slaapproblemen. Er zijn meer dan een hand vol tips en tricks om wakker liggen te slim af te zijn. En uiteraard delen wij deze graag met u.

Zo kun je een paar uur voordat je naar bed gaat beter geen koffie, cola, chocolade, thee of ice-tea drinken. De cafeïne die in deze producten zit, heeft vaak meer dan zeven uur nodig om uit je lichaam te verdwijnen.
Daarnaast blijft het advies is om overdag voldoende te bewegen ook relevant. Een vermoeid of 'gebruikt' lichaam vraagt vanzelf om herstel. En hierdoor zul je sneller comfortabel liggen en in slaap vallen.

Ook is het nemen van een warm bad voor het slapengaan blijft een gouden tip.
En als laatste onderdeel, denk niet: "Ik wil slapen, ik ga in bed liggen met mijn telefoon of tablet". Maak de slaapkamer donker, vermijd beeldschermen tot ruim 30 minuten voor het slapen gaan en u zult merken dat u veel eerder een goede nachtrust kunt ervaren.

SLAAP GELUKKIG LEKKER!

Heeft u problemen met slapen? Ligt u 's nachts vaak te woelen in bed en komt u 's ochtends gebroken het bed uit? Kom dan eens langs in onze winkel.

Niet alleen de dagelijkse drukte of stress kan een slechte slaap veroorzaken. Garandeer uzelf van een goed bed, passende ondersteuning en een vast slaaprythme. Pas dan zult u merken hoe veel voordelen goed slapen werkelijk is. Zeg niet: Ik wil slapen. Maar slaap gewoon goed.