dag-van-de-slaap

Dag slaap. Hallo dag van de slaap

Dag slaap, hallo energie! Op de internationale dag van de slaap staan ook wij even stil bij... jawel; slapen!

Een goede nachtrust lijkt zo vanzelfsprekend. Maar steeds meer mensen hebben last van slapeloosheid. Een op de twee mensen ligt 's nachts wakker door stress, werkdruk of FOMO. Ook de tablets, telefoons en andere elektronische aparaten zorgen ervoor dat met moeilijker de slaap kan vatten. Niet alleen volwassenen maar ook jongeren en kinderen liggen langer wakker. Toch weer even die telefoon pakken, of een filmpje voor het slapen gaan en... dag slaap.

Te weinig slaap is voor niemand goed. Steeds meer onderzoek wijst uit dat er een verband is tussen slaap en functioneren gedurende de nacht. Het reactievermogen neemt af, het geheugen wordt minder goed en de concetratie wordt minder. Daarnaast is een chronisch slaaptekort een oorzaak van verschillende gezondheidsproblemen. Denk hierbij aan obesitas, diabetes, depresse enz.

DE INTERNATIONAL DAG VAN DE SLAAP.

Bij Droomvlucht Slaapcomfort zeggen we het al langer: slaap wordt onderschat. Daarom extra aandacht voor slaap tijdens de internationale dag van de slaap.

Wanneer wij een klant in onze beddenwinkel verwelkomen merken wij het maar al te vaak. Slaap is ondergeschikt aan leuke dingen doen. Het wilt er maar niet in bij de mensen dat meer slaap uiteindelijk voor meer plezier zorgt.

Hoe lang slaap jij per nacht? En haal jij de gemiddelde van 8 uur per nacht? 
Naast de tijd dat u slaapt is de plek waar u slaap ook belangrijk. Een matras moet comfortabel en gezond zijn. Wij adviseren hierdoor een matras na 10 jaar te wisselen voor een nieuwe. Na deze periode is de matras niet meer voldoende in staat uw lichaamswarmte en vocht af te voeren. Daarnaast is het klimaat in de matras veranderd en vatbaarder voor huisstofmijt en schimmels.

Een kussen heeft al sneller last van 'besmetting'. Kijk er dus niet van op wanneer onze verkoopadviseur aangeeft dat deze in de optimale situatie al na 3 jaar vervangen dient te worden.

Door uw matras en kussen gezond te houden heeft u meer aan uw slaap. Het kan zelfst tot 1 uur meer effectieve slaap opleveren!

EEN VOOR ALLEN?

Wij geloven niet in één matras voor iedereen.

Iedereen is anders. Gewicht, lichaamsbouw, transpiratie, slaaphouding en voorkeur voor comfort zijn voor iedereen verschillend. Het is dan ook zaak dat u goed kijkt naar uw eigen slaapbehoefte wanneer u een bed of matras gaat uitzoeken.

Dat er één type matras zou zijn welke voor iedereen zou passen, is onzin. Dit opkomende fenomeen in Nederland moedigen wij dan ook niet aan. Wanneer we naar de VS kijken blijkt dat hier op dit moment 300 verschillende 'one size fits all' matrassen beschikbaar zijn. 

De beste matras is het matras waarop jij het beste ligt en wordt ondersteund.

KLOPT HET COMFORT? 5 ONDERDELEN OM TE CONTROLEREN

Stel uw beste comfort samen door vijf verschillende onderdelen op elkaar af te stemmen. Klopt een van deze onderdelen niet, dan zult u merken dat u sneller wakker wordt of minder goed uitrust:

Het matras is het belangrijkste onderdeel van goed slaapcomfort. Deze zorgt voor ondersteuning, comfort én een goede slaaphouding. 
Een matras zonder bedbodem biedt nooit het juiste comfort. Stel dus uw bedbodem af met uw matras om tot de optimale ondersteuning te komen.
Om in de ideale slaappositie te komen moet ook het kussen niet worden onderschat. Het ondersteund het hooft en de nek, waardoor uw ruggegraat optimaal kan ontspannen.
Naast ondersteuning is ook comfort erg belangrijk. Denk hierbij aan het bedtextiel.
De moltons en hoeslakens bepalen het liggevoel en de bescherming van de matras. Houd u van koel en glad of warm en zacht? De juiste type hoeslakens kunnen de nacht maken of breken. Stel dus altijd uw bedtextiel af met uw persoonlijke voorkeur.
Het dekbed is het vierde onderdeel waarmee het slaapcomfort kan worden beinvloed. Een ademend dekbed zorgt er voor dat u niet zwetend wakker word, maar het tocht niet koud heeft 's nachts. Daarnaast kan het gewicht van het dekbed ook een verschil maken. Informeer naar de verschillende mogelijkheden in de winkel.

GROTE BEDTEST VOOR DE INTERNATIONALE DAG VAN DE SLAAP! 

Weet u goed hoe u slaapt? Onze zuiderburen zijn de strijd tegen slecht slapen aangegaan, en ook u kunt hier mee aan de slag.

Test uw comfortbehoefte en slaapcomfort via de Grote Bedtest: www.degrotebedtest.be, een initiatief van De Slaapraadvzw, die via 20 snelle vragen peilt naar je slaapcomfort. Een groene wekker als resultaat betekent dat je slaapsysteem optimaal is, een rode wekker toont aan dat er werk aan de winkel is. Bovendien krijg je er nog een aantal persoonlijke tips bovenop!

De Slaapraad vzw heeft ls doel om elke belg bewust maken van het belang van een gezonde nachtrust. Doe er uw voordeel mee!

Meer slaaptips? Bezoek dan www.deslaapraad.be