Texelana

Écht Texels schapenwol van Texelana

Bent u opzoek naar kwaliteits- slaapproducten van echt Texels schapenwol? Dan bent u bij Texelana aan het juiste adres.

Texelana is een écht Texels bedrijf. Nuchter, eerlijk en altijd bezig haar producten op het gebied van slapen en wonen te verbeteren. Sinds 1990 is Texelana actief op de markt met een grote diversiteit aan wolproducten. Het brede assortiment bestaat onder andere uit schapenwollen dekbedden, schapenvachten, pantoffels en dekens. Anders dan men doet vermoeden is goede kwaliteit wol anti-bacterieel, kriebelt het niet en is het zeer zacht. Dit maakt het dan ook zeer geschikt voor gebruik in dekbedden, dekens en kleding.

Waarom is schapenwol heerlijk om op én onder te slapen?

Dat heeft alles te maken met de eigenschappen van wol. Dit natuurlijke materiaal is door de licht kroezende structuur luchtig, waardoor vocht makkelijk naar de omgeving wordt afgevoerd. Hierdoor ontstaat een prettig gelijkmatig slaapklimaat. De wollen vulling in uw dekbed of kussen beschermt u niet alleen goed tegen de kou; het zorgt ook voor een aangenaam gevoel tijdens warmere, zomerse nachten.


Duik elke avond lekker onder de wol

Het Texelse vierseizoenendekbedden met schapenwol zijn veruit het populairste product van het Texelse bedrijf Texelana. Daarnaast verkopen we losse zomer-, voor-/najaars- en winterdekbedden, gevuld met heerlijke schapenwol en voorzien van de allerbeste tijk. Tel daar onze collectie kussens en onderdekens bij op en u bent na een paar muisklikken de eigenaar van de beste producten om op èn onder te slapen.

Waarmee vult Texelana haar dekbedden?

Met 100% texels schapenwol, wildzijde en katoen. Dit zorgt voor een optimaal ventilerend en heerlijk zacht resultaat. De kussens vullen wij met wol. Ook verkopen we speciale neksteunkussens van het merk Atlas Tournet.

De vierseizoenen of vierjaargetijden dekbedden van Texelana bestaan uit een zomerdeel en een voor-/najaarsdeel die makkelijk aan elkaar te bevestigen zijn. 


Weten hoe Texelana haar schapen scheert?

Texelana neemt u mee naar een weiland aan de voet van de Texelse Hoge Berg. Hier maken jonge schapen hun eerste scheerbeurt mee. Vier fantastische achtergronden over schapenwol, scheren en de liefdevolle handen van de schapenscheerder.

Lees verder