Jonk BV

Dekbedden en kussens van Jonk BV

Dekbedden en kussens van hollandse bodem. Maak kennis met Jonk uit Volendam.

In 1924 werd Gebroeders Jonk opgericht als grondstoffen bedrijf. Tot op de dag van vandaag zijn we trouw gebleven aan onze ambacht. Het familiebedrijf levert al vijf generaties kwaliteitsproducten exclusief aan beddenspeciaalzaken. Zo ook aan onze beddenwinkel in Zevenhuizen en Krimpen aan den IJssel.

Ontdek de kussen en dekbedden van Jonk Volendam

Via traditionele kanalen beschikken Jonk BV over kwalitatief zeer hoogwaardige donssoorten die wij gebruiken voor de dekbedden en hoofdkussens.

Een ruim assortiment waarin naast dons en veren, ook natuurhaar, natuurlatex en synthetische materialen als vulmateriaal worden verwerkt.

Rijke historie van het familiebedrijf

Gebroeders Jonk B.V. kan bogen op een lange familietraditie in de pluimveehouderij en aanverwante bedrijvigheid. Nadat de eerste uit Zuiderwoude afkomstige ontginners kort na 1300 rondom en in het latere Volendam waren neergestreken kregen zij van de graaf vergunning voor de vangst van waterwild.

De boeren onder hen hielden al gauw wat kippen, eenden en ganzen rond hun erf voor eigen gebruik en ruilhandel met plaatselijke bakkers en kruideniers. Zo rond 1850 begon in de waterrijke Zaanstreek en in Waterland de beroepsmatige pluimveehouderij van de grond te komen….