pocket

Wat is pocketvering. Een kijkje in een goed matras

Er zijn bijzonder veel matrassen op de markt. Maar hoe gaat u goed voorbereid op pad voor het beste matras voor u? Informatie is overal te vinden, en ook wij hebben een passend advies voor u. We kijken graag mee naar het antwoord op de vraag: Wat is pocketvering? We nemen een kijkje in een goed matras en zo leert u meer over de pocketveer.

WAT IS POCKETVERING?

Sinds mensenheugenis zijn we opzoek naar comfort. Al snel ruilden we stro in voor springveren in een matras. Iets wat later door ontwikkeld zou worden naar een bonellveren matras en uiteindelijk de pocketveren matras.

In de zoektocht naar meer stabiliteit en stevigheid in een matras is met de Bonell veer gaan gebruiken. Een open veer die doormiddel van stalen draden aan elkaar bleef zitten. Deze veren waren veerkrachtig en deden actief mee aan de ondersteuning van het lichaam. Ze hadden echter een groot nadeel. De veren verloren snel hun veerkracht en bleven niet goed zitten. We kennen allemaal het beeld van een springveer die uit een matras steekt. Dit was uiteraard niet de bedoeling en de bonell veer werd door ontwikkeld.

Maar wat is pocketvering dan precies? Een pocketveer is een metalen springveer in een pocket (zakje). In een pocketveermatras zitten een groot aantal pocketveren aan elkaar vast in verschillende zones. Het zakje om de veer zorgt ervoor dat de veren elkaar niet kunnen raken en dat de veer minder 'voelbaar' wordt. Daarnaast verdeeld het de lichaamsdruk over de hele matras. Een heerlijk stabiele basis dus.

DE POCKETVERING MATRAS

We praten over een pocketvering matras wanneer de ondersteuning en stevigheid van de matras bepaald wordt door pocketvering.

Pocketvering matrassen zijn over het algemeen stevige en stabiele matrassen. Het aantal veren in de matras bepaald de stabiliteit en drukverdeling van het matras. Hoe meer veren er per vierkante meter in een matras zitten, des te beter wordt het gewicht van de persoon over de matras verdeeld.

Uiteraard is niet ieder matras even stevig. Dit wordt bepaald door de dikte en aantal windingen van de pocketveer. Door de staaldraad per matras aan te passen ontstaat een matras dat aan te passen is naar ieder individu. Een dikkere draad heeft meer materiaal en is dus steviger dan een dunnere draad.

HELEMAAL IN DE 'ZONE'

Binnen een matras herkennen we ook nog verschillende hardheden. Door hardheid te variëren verschillende zones in de matras gecreëerd. Hierdoor ontstaan onder andere een soepelere heup- en schouder zone. Deze zones helpen het lichaam sneller in een goede slaaphouding te komen De. Wanneer de heup en schouder netjes weg kunnen zakken in de matras komt de wervelkolom rechter te liggen. Dit helpt bij het slapen op de zij en op de rug. Voor slapen op de buik is een steviger matras altijd geadviseerd, maar ook hier zorgen de zones voor een gelijkmatige drukverdeling.

Door de verschillende zones en individueel verpakte pocketveren zijn Pocketvering matrassen ook geschikt voor verstelbare bodems.

ERVAAR ZELF DE ONDERSTEUNING

Wilt u zelf een pocketveer matras ervaren? Kom dan langs in onze winkel en laat u adviseren door een van onze slaapspecialisten. Een pocketveer is voor iedereen verschillend in ondersteuning, maar door proef te liggen komt u er achter welke combinatie er het beste bij u past.

We hopen dat u antwoord heeft gekregen op de vraag: wat is pocketvering. Mocht u nog vragen hebben dan bent u van harte uitgenodigd in een van onze beddenwinkels.