snel

Snel in slaap vallen | tips

Ook zo'n moeite met snel in slaap vallen? Uren draaien om uzelf een houding te geven? Wij helpen u graag met een aantal tips en tricks om uw hoofd en lichaam tot rust te brengen.

We kennen het allemaal.. Uren naar het plafond liggen staren terwijl u van plan was deze avond een keertje vroeg onder de wol te duiken. U kijkt nog maar eens op de klok, Een kwartier lijkt wel uren te duren.. Wat kruipt de tijd. U draait zich nog eens op. Door uw slaappositie van rug- naar zijhouding aanpassen, hoopt u sneller weg te zakken. U schudt uw hoofdkussen nog eens op.. Maar vanavond gaat het al niet meer lukken.

Hierboven staan een aantal voorbeelden van verhalen die we in onze winkels maar wat vaak horen. Het zijn een paar van de vele zaken die we uitproberen wanneer we de slaap niet kunnen vatten. Alles omdat we uiteindelijk snel in slaap willen vallen.

DE TIPS EN TRICKS VAN DROOMVLUCHT SLAAPCOMFORT

Als slaapspecialist denken wij graag met u mee om uw nachtrust zo goed mogelijk te maken. Dit kan natuurlijk met een goed bed, boxspring of matras. Maar er is meer. Let op de details in de slaapkamer, en u zult merken dat u vanzelf meer rust ervaart.

Heeft u ook moeite met snel in slaap vallen? Lees dan zeker onderstaande tips!

1. SNEL IN SLAAP VALLEN? VERMEID AFLEIDING
Wie snel in slaap wil vallen, plaatst de wekker het best op een plek die niet zichtbaar is. Zet de tv niet op standbye maar uit. En vermeid een beeldscherm in de slaapkamer.

U denk hier in eerste instantie niet aan, maar een wekker op ooghoogte zorgt er namelijk voor dat u makkelijker het uur in de gaten kunt houden wanneer u wakker ligt. Dit zorgt er onderbewust voor dat we de tijd willen volgen en de druk op de slaap verhogen. Slaap gaat om ontspanning, en het continu bewust zijn van de tijd wekt spanning op. Dit is tegenstrijdig en kan u onnodig lang wakker houden.

Uw onderbewustzijn en uw bioritme geven aan dat u ‘s nachts moet slapen. Wanneer u een beeldscherm bekijkt voor het slapen wordt de geest actiever. Het afleiding stimuleert de geest en het lichaam. Het resultaat? Uw lichaam maakt cortisol aan, waardoor u net actiever wordt en dus nog langer wakker ligt.

2. SCHRIJF UW GEVOELENS EN GEDACHTEN OP
De meeste mensen liggen ‘s avonds nog uren wakker in bed, doordat ze piekeren over de dingen die doorheen de dag zijn gebeurd.

Bent u iemand die snel in gedachten verzonken raakt? Probeer dan eens om deze voor het slapengaan op te schrijven. Door uw zorgen 'van u af te schrijven', maakt u uw hoofd leeg en zal u sneller in slaap vallen. Dit maakt het opschrijven van afspraken of dingen die u absoluut niet mag vergeten ook van meerwaarde. U hoeft hier geen bandbreedte meer voor vrij te houden, en dit helpt het brein ontspannen.

Vaak helpt het ook om dingen op te schrijven waar u gelukkig van wordt, of zelfs om hier gewoon aan te denken.

3. IN HET DONKER ZAL U SNEL IN SLAAP VALLEN
Fel licht – niet alleen van mobiele apparaten, maar ook van straatverlichting of van andere bronnen – maakt het moeilijk om snel in slaap te vallen. Licht geeft uw lichaam namelijk het signaal dat het nog te vroeg is om te gaan slapen, waardoor de aanmaak van het slaaphormoon melatonine wordt onderdrukt.

Sluit dus altijd uw gordijnen en doe alle lampen uit als u op het punt staat om te gaan slapen. Een oogmasker kan hierbij als hulpmiddel dienen om sneller in slaap te vallen.

EEN PASSEND BED DOET WONDEREN

Blijft u moeite houden met snel in slaap vallen? Kijk eens naar uw bed, matras of slaapkamer.

Een matras moet passen bij uw lichaam. Dat een bed of boxspring er mooi uitziet wilt niet zeggen dat deze ook aansluit bij uw lichaamsbehoefte aan comfort en ondersteuning. Laat u door ons adviseren in een van onze beddenwinkels. Een gediplomeerd slaapadviseur loopt met u mee door het assortiment en stelt de juiste vragen. Zo gaat u in uw zoektocht naar een nieuw bed niet in het wilde weg proberen, maar weet u zeker dat het resultaat aansluit bij uw behoeftes.