shutterstock-2045735228

Slaapproblemen oplossen? Controleer jouw bed en matras

Een goede nachtrust is erg belangrijk. Niets is zo vervelend als niet in slaap kunnen vallen en blijven woelen en draaien in bed. Waarom u niet kunt slapen, kan verschillende oorzaken hebben. In onze nieuwe blog vertellen wij u welke oorzaken er zijn als het gaat om slaapproblemen en welke factoren een belangrijke rol spelen voor een goede nachtrust.

OORZAKEN VAN SLAAPPROBLEMEN

Kunt u slecht in slaap vallen of wordt u juist ‘s nachts vaak wakker? Probeer allereerst de oorzaak van uw slaapprobleem aan te pakken, hopelijk kunt u dan snel weer heerlijk en ontspannen in slaap vallen. De meest voorkomende oorzaken van slaapproblemen zijn: stress (of zorgen), het gebruik van alcohol, cafeine en/of nicotine en lichamelijke klachten.

Slaapproblemen in combinatie met lichamelijke klachten kunnen ook een gevolg zijn van een verkeerd of oud en versleten matras. Een goede ondersteuning is daarom essentieel om goed te kunnen slapen, maar welke factoren spelen een belangrijke rol om goed te kunnen liggen?

1. LIGHOUDING

Bent u een zijslaper? Of slaapt u altijd op uw rug? Meer dan de helft van de bevolking valt het liefst op hun zij in slaap, maar wat als u last heeft van heupklachten? Niet elke slaaphouding is even goed. Sterker nog, uw slaaphouding heeft grote invloed op de kwaliteit van uw slaap. Een verkeerde slaaphouding kan bijvoorbeeld leiden tot lage rug- of nekpijn. Hoe goed ligt u op uw bed?

2. MATRAS

Een goed matras biedt ondersteuning, is veerkrachtig en ventileert goed. Een matras vangt de natuurlijke vormen van uw lichaam op en ondersteund door middel van comfortzones met name uw rug, lende en schouders. De zone-verdeling die uw ideale matras nodig heeft, is afhankelijk van uw lichaam. Hoe meer beter de zone's in een matras aansluiten op uw lichaamsbouw, hoe meer support deze zal bieden. Als het samenspel klopt dan is de totale wervelkolom in balans en zult u beter liggen en beter slapen.

3. HOOFDKUSSEN

Last but not least: het hoofdkussen. Welk kussen het beste bij u past, is afhankelijk van uw slaaphouding en hardheid van het matras. Wist u dat een rug- of buikslaper bijvoorbeeld een platter kussen nodig heeft dan een zijslaper? En hoe breder uw schouder-partij, hoe hoger het hoofdkussen dat u nodig heeft. Klinkt logisch, toch? Toch is het zelf experimenteren met een kussen nog niet zo eenvoudig. Hét ideale hoofdkussen voor u zorgt er in ieder geval voor dat uw nek en ruggengraat in een rechte lijn komen te liggen. Een adviseur kan u hierbij helpen.

SLAAPPROBLEMEN VERHELPEN

Kortom, goed slapen is alleen mogelijk als u ook goed ligt. Wanneer u geen ontspannen slaaphouding heeft op uw huidige matras, valt u nauwelijks of niet op een fijne manier in slaap.

Wij raden u daarom aan om uw matras eens in de 10 jaar te vervangen. U kunt uw matras controleren op stevigheid en kuilvorming. Is uw matras doorgezakt zonder dat u er op ligt of zit of merkt u andere tekenen van slijtage? Dan is uw matras misschien wel aan vervanging toe. Hetzelfde geldt voor een passende bedbodem. Is de veerkracht niet meer voldoende om uw matras én uw lichaam op een juiste manier tegendruk te geven

WAAROM EEN MATRAS OP MAAT U KAN HELPEN MET SLAAPPROBLEMEN

Niet elk matras is voor iedereen geschikt. Elk persoon en elk lichaam is anders, daarom zou ook elk matras anders moeten zijn om zo de beste slaap te krijgen. Wij helpen u daar graag bij met een matras op maat. Een matras op maat sluit altijd perfect aan bij uw lichaamskenmerken en zorgt ervoor dat u een betere, maar vooral meer ontspannen slaaphouding heeft waardoor u sneller in slaap zult vallen. Ook zorgt het ideale matras ervoor dat u uitgerust wakker wordt.

DROOMVLUCHT SLAAPCOMFORT – WIJ HELPEN U GRAAG OM WEER GOED IN SLAAP TE VALLEN!

In één van onze beddenwinkels kunt u zich laten adviseren door ónze beddenspecialisten. Zij helpen u met het het vinden van het juiste matras en/of hoofdkussen voor u (en uw partner/gezin). Maak een afspraak via onze website zodat er gegarandeerd een adviseur voor u beschikbaar is en u verzekerd bent van alle aandacht en vakkennis tijdens uw bezoek.