bio

Matras natuurlijke materialen; wat houd dat in?

Iedereen is opzoek naar goed slaapcomfort. We slapen immers elke nacht. Maar wat slaapt nu het beste? En een matras natuurlijke materialen, wat houdt dat eigenlijk in?

Bij het zoeken naar een goed matras komen een aantal factoren kijken. Zo is ondersteuning zeer belangrijk. Maar ook comfort. Wanneer deze twee factoren in balans zijn heeft u het beste matras gevonden passen bij uw lichaam. Maar wat als u zich druk maakt om de inhoud van het matras? En u graag wilt dat het matras natuurlijke materialen bevat? Ook voor een gezond slaapklimaat zijn er natuurlijke mogelijkheden te vinden. En we leggen u graag uit hoe u deze kunt herkennen.

WAAROM BEVAT EEN MATRAS NATUURLIJKE MATERIALEN?

Natuurlijk slaapt het beste. Dat is natuurlijk makkelijk gezegd. Maar als we eens goed naar de matrassen gaan kijken dan komen we er achter waarom. Wanneer een matras natuurlijke materialen bevat zal deze beter op het lichaam reageren. Het ventileert en reguleert namelijk een stuk beter. Kijk maar eens naar een regenjas. Een regenjas is afgedekt met een waterafstotend, synthetisch materiaal. Hierdoor kan er geen regenwater naar binnen komen en blijft uw kleding lekker droog. Helaas ventileert het ook niet goed, en hierdoor voelt ook de binnenkant van de regenjas na een lichte inspanning klam aan. Dit ten opzichte van een dunne zomerjas. De stof ademt goed door en voert warmte en vocht af. Geen klamme armen en een heerlijk fris gevoel als resultaat.

Bij een matras is dit niet anders. Een synthetisch materiaal is zonder juiste behandeling niet in staat om vocht en warmte op een goede manier af te voeren. Uiteraard zijn hier uitzonderingen in. Maar als de tijk of afdeklaag van de matras natuurlijke materialen bevat zult u merken dat deze langer comfortabel blijft.

WELKE NATUURLIJKE MATERIALEN ZITTEN ER IN MATRASSEN.

Bij gebruik van natuurlijke materialen in matrassen wordt onderscheid gemaakt tussen de tijk en de comfortlaag. Hier worden verschillende materialen voor gebruikt.

De tijk, of matrashoes, wordt vaak gemaakt van katoen in combinatie met wol, zijde of paardenhaar. De draadstructuur (of haarstructuur) zorgt voor isolatie tegen lage temperaturen of juist tegen warmte. Daarnaast voert het vocht door transpiratie snel weg van het lichaam.

De afdeklaag van de matras bepaald een groot deel van het comfort dat u ondervind gedurende de nacht. Wanneer een matras natuurlijke materialen bevat denken we hierbij aan Latex en/of Paarden/kamelen haar. Beide materialen worden direct uit de natuur gewonnen maar zorgen op een andere manier voor comfort. In beide gevallen kunt in er van uitgaan dat de matras een stuk duurzamer en gezonder is.

MEER WETEN OVER NATUURLIJK SLAPEN?

Wanneer u meer wilt weten over de mogelijkheden om natuurlijk te slapen kunt u het beste langs komen in een van onze beddenwinkels. Onze adviseurs weten alle ins- en outs van matrassen. Laat u adviseren, informeren en kom natuurlijk slapen ervaren. En wie weet slaapt u binnenkort een stuk beter. Natuurlijk.