auping-dekbedden-en-kussens

De invloed van een goed kussen op de slaapkwaliteit

Voor de kwaliteit van jouw nachtrust is het juiste hoofdkussen net zo belangrijk als een goed matras. Als je kussen niet de juiste hoogte heeft of niet voldoende steun biedt, kan dit leiden tot nek- en rugklachten of zelfs hoofdpijn en langdurige slaapproblemen. Het vinden van een goed hoofdkussen blijkt voor veel mensen een grote uitdaging te zijn.

Een goed hoofdkussen biedt de juiste ondersteuning voor een optimaal slaapcomfort. Het is van belang dat de nek- en rugwervels in een rechte lijn liggen en het hoofd niet te veel naar boven of onder knikt waardoor er spanning op de wervels komt te staan.

WELK HOOFDKUSSEN PAST BIJ MIJN SLAAPPROFIEL?

Slaap jij op je rug, zij of buik? Je slaaphouding heeft namelijk veel invloed op welk kussen jij het lekkerste slaapt. Een laag en zacht kussen is prettig voor buikslapers en een dik kussen met veel veerkracht raden wij zij-slapers aan. Bij rug-slapers dient het kussen niet te dik te zijn, maar is het vooral belangrijk dat het kussen bij het achterhoofd wat hoger is. Het perfecte kussen is voor iedereen anders.

COMBINATIE COMFORT EN PERSOONLIJKE VOORKEUREN

Het is belangrijk dat je kiest voor een goed hoofdkussen dat past bij je slaaphouding, maar ook passend bij jouw lichaamsbouw én matras. De hardheid van je matras speelt namelijk ook een belangrijke rol in de keuze van een goed hoofdkussen. Waar een zachter matras normaal gesproken om een dun kussen vraagt, is bij een harder matras vaak een dik kussen gewenst.

WELKE KUSSENVULLING KIES IK?

Er zijn veel verschillende soorten kussenvulling, met alle hun eigen kenmerken, voor- en nadelen. Wij zetten er graag een aantal voor je op een rijtje:

De meeste hoofdkussens hebben een synthetische vulling. Zowel stevige, medium als zachte slaapkussens kunnen een synthetische vulling hebben. Hoofdkussens met een synthetische vulling zijn zacht, veren makkelijk terug in model na het opschudden én zijn wasbaar. Bekijk hier alle kussens met synthetische vezel vulling.

Een hoofdkussen met een donzen vulling is sterk vocht absorberend en beschikt over een uitstekende warmteregulatie. Een hoofdkussen met donzen vulling is bovendien zeer geschikt voor mensen met huisstofmijtallergie. Bekijk hier alle kussens met een donzen vulling.

Voor mensen die veel transpireren is wol dé vulling bij uitstek. Misschien denk je niet direct aan wol als jij veel transpireert in bed, maar wol beschikt over een sterk vochtregulerende functie, waardoor je altijd luchtig en droog slaapt. Bekijk hier het aanbod hoofdkussens met een wol vulling.

De stevigste variant van alle kussenvullingen? Latex! Een hoofdkussen met latex vulling is ideaal voor mensen met nek- en/of rugpijn. Latex is ook nog eens sterk ventilerend en reguleert de lichaamstemperatuur moeiteloos. Gezien de stevigheid van latex is het niet geschikt voor buikslapers. Klik hier voor ons aanbod hoofdkussens met latex vulling.

Om er 100% zeker van te zijn dat je een hoofdkussen koopt die zowel comfortabel ligt als de nodige ondersteuning biedt, adviseren wij jou om langs te komen in onze beddenwinkel voor een deskundig advies van onze beddenspecialisten.