blog-afbeelding-tips-aanschaf-nieuw-bed

Boxspring kopen? Voorkom een miskoop

TIPS BIJ DE AANSCHAF VAN EEN NIEUWE BOXSPRING

Is uw bed aan vervanging toe en overweegt u om een nieuwe boxspring aan te schaffen? Het is belangrijk dat een nieuwe boxspring aansluit bij uw wensen en behoeften en dat deze bij uw lichaam past. Daarnaast wilt u ook een mooi bed hebben dat goed past bij de stijl van uw slaapkamer. De juiste boxspring aanschaffen moet een weloverwogen keuze zijn en wij helpen u hier graag bij.

WAT IS EEN BOXSPRING | WELKE SOORTEN BOXSPRINGS ZIJN ER?

Laten we de boxspring eens van dichterbij bekijken. Want welke soorten boxsprings zijn er eigenlijk? We herkennen over het algemeen drie type boxsprings. De 'harde' box of plaatbodem, de bonellveren boxspring of de pocketveren boxspring. Omdat een boxspring-bodem moet meeveren met de matras wil het ondersteuning geven, adviseren we altijd te kijken naar een bonellveren- of pocketveren boxspring. De individuele veren helpen met de drukverdeling van de matras en zorgen dat deze beter kan aansluiten bij uw lichaam. Zo helpt een boxspring óók mee in de ondersteuning.

TWEE SOORTEN BOXSPRINGS

Daarnaast zijn er twee soorten boxsprings waaruit u kunt kiezen: een vlakke boxspring of een elektrische boxspring.

Een vlakke boxspring, ook wel vaste boxspring genoemd, heeft een vast kader wat niet versteld kan worden. Dit type boxspring is niet elektrisch verstelbaar.

Welke wel elektrisch verstelbaar zijn, zijn uiteraard de elektrische boxsprings. Deze boxsprings hebben één of meerdere motoren waarmee het hoofdeinde en voeteneinde naar wens versteld kunnen worden. Dit biedt meer comfort en kan helpen om de druk op de benen te verlichten of helpen met het verlichten van brandend maagzuur. Bij elektrische boxsprings kunt u beide bodems (en daarmee de matrassen) onafhankelijk van elkaar verstellen. Zo kunnen u en uw partner beiden in een andere gewenste positie zitten of slapen.

EEN BOXSPRING KOPEN: HIER MOET U OP LETTEN

Wanneer u een nieuwe boxspring gaat kopen, is het belangrijk om eerst alle basisinformatie op een rijtje te hebben. Denk bijvoorbeeld aan de afmetingen van het nieuwe bed, waar komt deze te staan,  wilt u een vlak of elektrische boxspring en hoeveel wilt u eraan uitgeven?

Bepaal ook uw stijlvoorkeur. Wilt u een moderne, strakke uitstraling of bent opzoek naar een meer klassieke uitstraling? Laat ook uw huidige ervaring mee tellen. Zoekt u een specifiek merk of heeft u bepaalde kernwaarde die u belangrijk vind. De meeste boxsprings kunt u helemaal zelf samenstellen, van de pootjes tot aan het soort stof, dus keus genoeg.

Het is niet verstandig om een boxspring online te kopen, zo weet u nooit of de boxspring bij u en uw lichaam past. Ook het merk en de prijs van een boxspring bepalen niet of deze gelijk goed voor u is. Elk lichaam en ieders voorkeuren zijn anders. Ga daarom altijd langs bij een professionele beddenwinkel en laat u goed adviseren. Een boxspring is een grote investering en u wilt er jaren van kunnen genieten.

EEN BOXSPRING ZELF SAMENSTELLEN BIJ DROOMVLUCHT SLAAPCOMFORT

Bij Droomvlucht Slaapcomfort staan we voor u klaar om u te helpen de juiste boxspring te kiezen. We houden hierbij rekening met uw lichaam, uw slaaphouding, budget en overige voorkeuren. U kunt de stof en uitstraling van de boxspring kiezen en het comfort en de hardheid van de boxspring en het matras zelf bepalen. Bekijk online alvast ons aanbod en kom langs in één van onze beddenwinkels om de uitgebreide mogelijkheden te bekijken.