proef

Beste slaaphouding? Proefliggen vs. proefslapen

Met de opkomst van online krijgen we in de winkel steeds vaker de vraag naar het nut van proefliggen en proefslapen. Daarbij wordt er veel getwijfeld aan de beste slaaphouding. Maar wat is eigenlijk het meest belangrijk, en waarom is proef liggen en slapen nodig?
Leest u even mee? Dan leggen wij het u graag uit!

OPZOEK NAAR DE BESTE SLAAPHOUDING

Ieder mens is uniek, en slaapt op zijn of haar manier. Een matras is hierop voorbereid. Een goed passend matras past bij uw lichaam en persoonlijke slaaphouding. Is er dan ook een beste slaaphouding? Jazeker. De zij- of rugligging zijn voor de rug de meest comfortabele en de beste manier om de spieren te laten ontspannen. Anders dan dat is het slapen in uw eigen houding het belangrijkst.

Om te kijken welke matras past bij uw slaapgewoonte adviseren wij om proef te liggen. Vergelijk proefliggen met het maken van een testrit wanneer u een auto koopt. Even een kort moment meerdere (matras)soorten en typen uitproberen, ervaren en vergelijken. Proefliggen doet u uiteraard in onze beddenwinkel. Maak een afspraak.

WAT TE VERWACHTEN VAN PROEFLIGGEN:

  • Persoonlijk contact in de winkel
  • Gericht slaapadvies en/of ontwikkeling slaapprofiel.
  • 'relatief' Korte tijdsduur.
  • Meerdere matras soorten en typen vergelijken.

PROEFLIGGEN IN DE BESTE SLAAPHOUDING

Proefliggen doet u niet alleen. Nee, we kruipen niet naast u in bed, maar we kijken wel met u mee. Na een inventarisatie door een van onze adviseurs, al dan niet met een meetsysteem (lees ook: “Kreamat a la carte scan”), is het tijd om verschillende matrassen daadwerkelijk te gaan ervaren/ testen.

Hierbij spelen twee aspecten een belangrijke rol: ergonomische ondersteuning en liggevoel. Het is slim om deze onderdelen tijdens het proefliggen voor uzelf ook als twee losse aspecten te beoordelen.

Onder begeleiding van een van onze vakmensen krijgt u de gelegenheid om verschillende matrassen uit te proberen. Zo wordt er aan de hand van uw beste slaaphouding bepaalt welke matras uw lichaam het beste ondersteunt. De “kern” van de matras is met name hiervoor verantwoordelijk. Het soort materiaal, de hardheid en de zonering zijn zaken die hierbij een rol spelen.

STAP VOOR STAP SLAAPADVIES

1. ONDERSTEUNING IN DE BESTE SLAAPHOUDING
Om dit te kunnen realiseren heeft u een aantal opties om dit voor elkaar te krijgen. Deze hebben te maken met de mogelijkheden die de verschillende matrassen of bedbodems, bijvoorbeeld qua hardheid en zonering, kunnen bieden om met name uw schouder, uw taille en uw heup extra te ondersteunen of juist meer ruimte te geven.

2. UW HOOFD GOED ONDERSTEUND
U zult merken dat onze adviseurs altijd een passend kussen voor u uitzoeken bij het proef liggen. Een matras en kussen zorgen er samen voor dat uw lichaam goed ondersteund wordt. Uiteraard zijn ook hier meerdere keuzes en comfort types beschikbaar. We overleggen altijd met u en zullen vragen om uw voorkeur en bijvoorbeeld allergieën, alvorens een kussen uit te zoeken.

3. OOG VOOR DETAIL.
Zijn er bijzonderheden, ervaringen of eisen die u stelt aan uw bed? Heeft u bijvoorbeeld vaak last van de schouder, dan zullen wij hier extra op letten.

4. LIG GEVOEL (COMFORT)
Zoveel mensen, zoveel wensen. Liggevoel is een minder meetbaar onderdeel van het proefliggen. Dat heeft met smaak te maken.  Daarom ligt het beoordelen hiervan wat meer bij u, dan bij ons. Wel kunnen we u helpen door verschillende soorten matrassen te laten ervaren. Zo bent u verzekerd van de juiste ergonomische ondersteuning maar ervaart u een ander liggevoel afhankelijk van uw voorkeur.

Sommige mensen liggen nu eenmaal liever op een zachte matras dan op een harde. Het liggevoel wordt met name bepaald door de bovenste lagen van de matras. Het soort materiaal en de dikte van de lagen spelen hierbij een rol.

PROEFSLAPEN IS DE BESTE SLAAPHOUDING THUIS ERVAREN

Nadat u in de winkel de keuze hebt gemaakt, is dan eindelijk de dag gekomen waarop u daadwerkelijk uw nieuwe matras thuis heeft liggen. En dat is vaak best wel even wennen. Gelukkig heeft u in de meeste gevallen een proefperiode om u van het nieuwe slaapcomfort te kunnen overtuigen. Dit noemen we proefslapen, en dit doet u gewoon thuis.

Net als bij nieuwe schoenen is het niet gek dat u aan het begin ook even moet wennen. Eerst lijkt het wat vreemd te zitten, maar na een tijdje lopen ze heerlijk. Raak dus niet in paniek wanneer u na de eerste nacht nog niet helemaal lekker slaapt, geef het even de tijd. Dit is ook de reden dat de proefslaap periode vaak 30, 60 of zelfs 90 dagen is.

Bij proefslapen hoort ook een stukje "lekker slapen garantie". Dit houdt in dat het voor ons het belangrijkste is dat u tevreden en lekker slaapt. Mocht u na ongeveer een maand nog niet lekker liggen, dan is het verstandig om contact op te nemen met onze winkel. We kunnen dan met u in overleg over de mogelijkheden tot aanpassen en corrigeren van uw matras. Er zijn vaak mogelijkheden om de situatie te verbeteren. Bijvoorbeeld door de hardheid van de matras aan te passen of te wisselen van matrastype. Informeer altijd bij aankoop over de voorwaarden die op uw nieuwe bed of matras van toepassing zijn. Zo voorkomt u teleurstelling achteraf en weet u zeker dat u goed slaapt.

VOORDELEN VAN PROEFSLAPEN

  • Heerlijk in eigen huis
  • Langere tijdsduur, afhankelijk van het product: 30 dagen of langer
  • Ervaar het bij u passende matras
  • Ervaren van de beste slaaphouding in jouw persoonlijke omgeving

OOK UW BESTE SLAAPHOUDING VINDEN?

Maak online een afspraak om langs te komen in een van onze beddenwinkels. Het kunnen voelen, ervaren en hierdoor kunnen vergelijken van matrassen gecombineerd met ons vakkundig advies zal u zeker helpen in uw zoektocht naar een passend matras. Dit is de reden waarom u eigenlijk altijd uw matras in een winkel zou moeten kopen.

U wordt gecoacht door iemand die verstand heeft van matrassen en de mogelijkheden. Een adviseur die de verschillende soorten en typen weet uit te leggen en begrijpt wat bij u past. Hierdoor kunnen wij u “koppelen” aan de juiste matras. De kans dat u hierdoor een matras vindt dat echt bij u past, is hierdoor veel groter dan wanneer u bijvoorbeeld een “one size fits all matras” thuisgestuurd krijgt.