kreamat-boxspring-sparta-opbergunit-droomvlucht-slaapcomfort

Bedden met opbergruimte

Een bed met opbergruimte. Dat lijkt handig! Maar waar je misschien nog niet over na hebt gedacht is dat een bed met opbergruimte ook nadelige effecten kan hebben op jouw slaapcomfort. En dit is toch waar een bed uiteindelijk voor bedoeld is. In dit blog artikel leggen wij je uit hoe dit precies zit. 

Het ligt natuurlijk voor de hand, maar het belangrijkste voordeel van bedden met opbergruimte is natuurlijk de extra opbergruimte die je hiermee creëert. Onder je bed bevindt zich flink wat ruimte waar je veel spullen in kwijt zou kunnen. Ideaal voor kleine slaapkamers of een beperkt aantal m2 aan woonruimte. Bovendien is stoffen en poetsen onder het bed dan ook verleden tijd. Zelfs met deze prettige argumenten in onze gedachte, raden wij als beddenspecialisten bedden met opbergruimte tóch af.

HEBBEN BEDDEN MET OPBERGRUIMTE EEN NADELIG EFFECT OP HET SLAAPCOMFORT?

Het antwoord op de vraag of een bed met opbergruimte invloed heeft op het slaapcomfort is (volmondig) ‘ja’. Het belangrijkste element van een bed is namelijk de ondersteuning vanuit de bodem. Indien deze ‘open ruimte’ gevuld wordt met opbergruimten zoals kasten en lades, is er geen ruimte meer voor de pocketvering. Je ligt dan in wezen op een aantal houten planken waarvan het effect hetzelfde zou zijn als wanneer je jouw matras op de grond zou leggen. 

Op den duur zullen er serieuze slaapproblemen ontstaan. Waar veel mensen niet voldoende over na denken is dat een gezonde slaapkamer écht een must is voor een gezond en gelukkig leven. Een bed met opbergruimte belemmert de ventilatie van het bed, maar dat niet alleen. De plek waar huisstofmijt zich het liefst nestelen is een warme en vochtige plek in de slaapkamer en dan voornamelijk in of onder jouw bed. Door de afgesloten ruimte hoopt stof en dode huidschilfers sneller op, wat uiteraard heel normaal is maar wel volledig is ‘opgesloten’ bij bedden met een opbergruimte. Vanuit een hygiënisch oogpunt is het daarom beter om te kiezen voor een boxspring of ledikant zonder opbergruimte.

ALLE VOOR- EN NADELEN OP EEN RIJ

+ Extra opbergruimte
- Vermindering van de slaapkwaliteit
- Belemmering van de luchtstroom
- Ongezonde slaapomgeving

HET ALTERNATIEF VOOR BEDDEN MET OPBERGRUIMTE

Heb je wel eens nagedacht over een voetenbank, geheel bijpassend bij jouw bed? Een opbergbank bij het voeteneind van je bed creëert namelijk ook extra opbergruimte. Natuurlijk moet je hier dan wel plek voor hebben in de slaapkamer. Neemt een opbergbank in jouw slaapkamer te veel ruimte in? Dan is een twijfelaar misschien de juiste oplossing (?) of de ruimtebesparende bedden.